Logo vizieropbronckhorst.nl


Jolanda en Daniëlle zwemmen droog in het lege buitenbad. "In de winter zwemt de zwemclub in Doesburg." (foto: Feikje Breimer)
Jolanda en Daniëlle zwemmen droog in het lege buitenbad. "In de winter zwemt de zwemclub in Doesburg." (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Laat zwemvaardigheid niet verwateren

Feikje Breimer

Steenderen zwemt in winter door

"Natuurlijk neem je je voor om met je kinderen te blijven zwemmen na het behalen van de zwemdiploma's. Maar dan komt er van alles tussen en voor het weet ben je een paar maanden verder!"

Steenderen- Daniëlle Lenselink en Jolanda Garsen spreken uit ervaring. Het bijhouden van de zwemvaardigheid van kinderen valt vaak tegen. Samen organiseren zij dit seizoen zwemclub Steenderen.

Verwateren

Jolanda: "Zeker bij kinderen die net hun A-diploma hebben gehaald verwaterd de vaardigheid letterlijk heel snel. Wanneer je dat niet bij houdt heb je na een paar maanden al gauw meer dan vier lessen nodig om weer op het oude niveau te komen."

Daniëlle: "Veel ouders denken, dat doen we zelf wel! De reden dat ik mijn eigen kinderen ook laat mee zwemmen is dat door mee te doen met de zwemclub het echt in de agenda staat. Eén keer in de twee weken op zaterdagmiddag zwemmen in het zwembad van Doesburg met de vertrouwde zweminstructrices uit Steenderen.
Van 15.00 tot 16.00 is het bad gereserveerd voor onze zwemclub."

Ouders en grootouders van de kinderen spreken al snel onderling af wie heen rijdt en wie terug. Sommigen gaan lekker de stad in en anderen kijken van achter glas naar de verrichtingen in het bad. Geen klassieke zwemles maar allerlei activiteiten die ervoor zorgen dat de kinderen zich in het water kunnen redden. Jolanda: "We delen de groep in tweeën. De kinderen die net hun A-diploma hebben en de kinderen die meerdere diploma's hebben. We doen spelletjes om de vaardigheden te onderhouden. Soms volgt de hele groep een survival parcours en tikken ze onderwater pionnen aan, zwemmen door een gat in een zeil of trainen in wakzwemmen."

Daniëlle: "Maar het leukst blijft de glijbaan. Als die bij bijzondere gelegenheden gebruikt mag worden is het feest."
De eerstvolgende zwemzaterdag is op 5 oktober.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten