Logo vizieropbronckhorst.nl


Ruim twintig Toldijkse kinderen staken vandaag alle boeren een hart onder de riem door te laten zien dat zij wél trots op de boeren zijn! (foto: PR)
Ruim twintig Toldijkse kinderen staken vandaag alle boeren een hart onder de riem door te laten zien dat zij wél trots op de boeren zijn! (foto: PR)

Toldijkse kinderen zijn trots op de boer

Ruim twintig Toldijkse kinderen afkomstig van de boerderij laten tijdens de landelijke Agractie van vandaag hun trots voor de boeren blijken. Met het credo #trotsopdeboer vragen zij aandacht voor de onmisbare rol van de boeren binnen de maatschappij; het veilig produceren van Nederlands voedsel.

TOLDIJK - De aanleiding van de landelijke Agractie is ontstaan nadat de agrarische sector volgens de overheid de veroorzaker is van diverse milieuproblemen en maakt het de agrarische sector op dit moment onmogelijk/lastig met wisselend beleid. Dit maakt de toekomst voor de komende generatie uit Toldijk dan ook onzeker om verder te gaan in de agrarische sector.

Juist daarom wordt tijdens deze dag boerenhapjes (kaas, worst, snoeptomaatjes en komkommer) getrakteerd op de Basisschool De Rank in Toldijk, immers; zonder boeren geen eten. Ook krijgen alle leerkrachten een goodiebag overhandigd met daarin o.a. een brief geschreven door boerderijkinderen waarin staat uitgelegd waarom het zo belangrijk is om onze Nederlandse boeren te steunen en Nederlands voedsel te waarderen/consumeren.

Boeren zorgen niet alleen dagelijks voor onze voedselvoorziening, maar dragen ook hun steentje bij als het gaat om biodiversiteit en natuurbeheer van het (agrarische) landschap. Iets waar wij met zijn allen van mogen meegenieten en wat bijdraagt de recreatiewaarde/aantrekkelijkheid van een gebied en de kringloop van de landbouw.  Daarnaast is de agrarische sector vooruitstrevend in het toepassen van techniek om o.a. gewassen op een efficiënte wijze te telen en te oogsten. Hieruit blijkt dat de boeren innovatief en ondernemend zijn om binnen de gestelde kaders een prachtig Nederlands product te produceren. Dit wordt echter onmogelijk gemaakt als tijdens het spel de spelregels door de overheid worden veranderd.

Deze actie is opgezet door moeders van de schoolgaande kinderen uit Toldijk met een agrarisch hart.