Logo vizieropbronckhorst.nl


Irma van Hof overhandigt Coen van Beek de tegel die symbool staat voor de bijdrage aan de kleedkamerrenovatie. (foto: Wim van Hof)
Irma van Hof overhandigt Coen van Beek de tegel die symbool staat voor de bijdrage aan de kleedkamerrenovatie. (foto: Wim van Hof) (Foto: )

Deze tegel krijgt een hele mooie plek

Ceciel Bremer

Hessenrijders steunt Hessenhal

Het bestuur van sporthal Hessenhal in Hoog-Keppel ontving afgelopen week van schaats- en skeelervereniging de Hessenrijders uit Laag-Keppel een bijdrage voor de renovatie van de kleedkamers.

HOOG-KEPPEL - De bijdrage is afkomstig uit de opbrengst van de Keppelrun; het hardloopevenement dat de schaatsvereniging tien jaar lang organiseerde. Het hardloopevenement voor beginnende en ervaren hardlopers door de dorpen Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Hummelo en Achter-Drempt is populair bij het hele gezin. Twee jaar geleden droeg de vereniging de organisatie van de Keppelrun over en zocht een bestemming voor het positieve saldo. Voorzitter Irma van Hof: "De Keppelrun is een evenement van onze gemeenschap want zonder al onze vrijwilligers was het nooit zo'n succes geworden. Het geld dat we bij elkaar hebben gespaard, willen we dan ook besteden aan lokale initiatieven die onze gemeenschap raken. In de afgelopen maanden hebben we daar binnen het bestuur naar gezocht waarbij we de voorkeur hebben gegeven aan initiatieven die te maken hebben met sport en bewegen, en gericht zijn op de toekomst."

Investeringen

Vorig jaar zomer vond de schaats- en skeelervereniging daarvoor het eerste doel. Nederlands kampioen skeeleren Arjan Mombarg uit Vorden, sponsor van de Hessenrijders, werd gesteund met zijn actie om in 24 uur geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Eerder dit jaar werd Muziekvereniging Hummelo en Keppel verblijd met een bijdrage voor een elektronisch drumstel en nieuwe trommels, en ontving zorgcentrum Hyndendael een Thera-trainer; een oefenapparaat voor rolstoelgebruikers of mensen die niet op de hometrainer kunnen bewegen. En nu was het de beurt aan sporthal Hessenhal om een bijdrage in ontvangst te nemen. Irma van Hof, voorzitter van de Hessenrijders, overhandigde afgelopen week een tegel met opdruk aan Coen van Beek, voorzitter van de Hessenhal. De tegel staat symbool voor de bijdrage van de schaatsvereniging en krijgt een mooie plek in een van de kleedkamers, liet Coen van Beek weten: "We investeren flink in de sporthal. De bezoekerstoiletten en de vloer in het sportcafé en de hal zijn vernieuwd. We hebben het afgelopen jaar nieuwe materialen voor onze gebruikers aangeschaft zoals ballen en een scheidsrechtersstoel voor volleybalwedstrijden. En de renovatie van het dak staat nog op de planning dus een bijdrage in de renovatie van de kleedkamers is meer dan welkom. De tegels voor de kleedkamers zijn al besteld en naar verwachting starten we eind dit jaar met de renovatie. Deze bijzondere tegel van de Hessenrijders krijg daar een hele mooie plek."
De Hessenrijders levert de komende tijd aan nog één lokaal doel een bijdrage. 'Maar welke dat is, houden we nog heel even geheim', laat voorzitter Irma van Hof weten.