Logo vizieropbronckhorst.nl


Het positieve saldo van 38 jaar De Achtste Steen werd bij zaal Den Bremer in cheques uitgereikt aan enkele genodigden. (foto: Ceciel Bremer)
Het positieve saldo van 38 jaar De Achtste Steen werd bij zaal Den Bremer in cheques uitgereikt aan enkele genodigden. (foto: Ceciel Bremer) (Foto: )

En De Achtste Steen leeft door...

Ceciel Bremer

Verdeling gelden maakt velen blij

"Het zwembad kan altijd geld gebruiken; het peuterbad moet vernieuwd worden dus dit bedrag wordt goed besteed."

TOLDIJK - In december vorig jaar verscheen de laatste editie van het maandelijkse informatieblad De Achtste Steen bij alle inwoners van de voormalige gemeente Steenderen in de bus. "Het werd steeds moeilijker om redacteurs te vinden en daarom besloten we als bestuur in overleg met de redactieleden na 38 jaar te stoppen met deze informatievoorziening", vertelt Hanneke Snelder, voorzitter van het stichtingsbestuur. Wat overbleef, was de verdeling van het resterend eigen vermogen. "En daar heeft het bestuur de afgelopen maanden voor gebruikt om samen met de redactie te kijken naar goede bestedingsdoelen." Afgelopen zaterdag werd het positieve saldo van 38 jaar De Achtste Steen bij zaal Den Bremer in Toldijk in cheques uitgereikt aan enkele genodigden.

Aangename verrassing

"Ons uitgangspunt bij de verdeling is dat deze overeenkomt met de doelstelling van onze stichting. En dat was het bevorderen van contacten tussen inwoners van de oude gemeente Steenderen - Steenderen, Baak, Toldijk, Bronkhorst, Rha en Olburgen - door middel van informatie. Daarom hebben we besloten om ons batige saldo terug te geven aan de verenigingen die op welke wijze dan ook deze doelstelling nastreven", begint voorzitter Hanneke Snelder deze zaterdagochtend te vertellen als iedereen voorzien is van koffie met slagroomgebak. De aanwezige bestuursleden van de dorpsbelangenverenigingen van Steenderen, Toldijk, Baak, Bronkhorst en Olburgen/Rha ontvingen vervolgens een cheque waarbij voor de hoogte van het bedrag rekening is gehouden met de inwonersaantallen per plaats, licht Hanneke toe.
Maar er was nog meer geld te verdelen. "Bij de overgang van de voormalige gemeente Steenderen naar de gemeente Bronckhorst ontvingen we van de toenmalige gemeente Steenderen een subsidie onder de voorwaarde dat dit bedrag bij het eventueel beëindigen van onze stichting terug moest worden gegeven aan de gemeente Bronckhorst. In overleg met de gemeente zijn we nu overeengekomen dat we dit geld dat afkomstig was uit de gemeente Steenderen ook binnen de voormalige gemeente Steenderen mogen verdelen." En vervolgens maakte de voorzitter wederom een aantal aanwezigen blij. De helft van dit bedrag werd geschonken aan Stichting Welzijn Steenderen, eigenaar van het multifunctionele ontmoetings- en activiteitencentrum De Kei. En met de andere helft werd Stichting Sport, Cultuur en Educatie die het zwembad en de sporthal in Steenderen beheert, aangenaam verrast.
"Na 38 jaar De Achtste Steen hopen het bestuur en de redactie dat het restkapitaal bij de inwoners van de voormalige gemeente Steenderen voor heel veel mooie dingen gaat zorgen", zei Hanneke tenslotte. En daarmee leeft De Achtste Steen door...
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten