Logo vizieropbronckhorst.nl


Foto: Rob Schmitz

Gezellig en sportief het oude jaar uit

  Sport

Vorden - Op zaterdag 30 december houdt de stichting Oudejaars Crossloop Vorden voor de 37e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden. Hardlopers uit de regio krijgen de kans het oudejaar sportief af te sluiten en te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem.

De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De routes zijn zeer afwisselend en gaan over smalle bospaden door het mooie natuurgebied 'het Grote Veld'. Het is dan ook niet voor niets dat velen zeggen dat het de mooiste crossloop is van de Achterhoek. Kijk voor een sfeer impressie op: www.oudejaarscrossloop.nl.

Er kan 5, 10 of 15 kilometer gelopen worden, waarbij elke afstand één ronde betreft. Daarnaast is er een Kidscross van 1 kilometer voor kinderen van 4-12 jaar. Alle kinderen starten tegelijk en krijgen een herinnering! Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en natuurlijk een heerlijke oliebol. De live muziek zal dit jaar wederom worden verzorgd door accordeonist Henk Wormeester.

Na afloop van de crossloop zijn er mooie prijzen voor de snelste deelnemers. Ook worden er prijzen uitgereikt in de 45+ categorie en is er voor iedere afstand een prijs voor de snelste man en vrouw uit Vorden. De Ton ten Have wisselbokaal is voor de snelste loper en loopster uit Vorden op de langste afstand.

Er kan worden gestart op de volgende afstanden: 12.45 uur; afstand 1 km kidscross (deelname 4-12 jaar),
13.30 uur; afstand 15 km, 13.40 uur; afstand 10 km, 13.50 uur; afstand 5 km. De kosten zijn 3 euro voor de kidscross en 7,50 euro voor 5, 10 en 15 kilometer.

De Stichting Oudejaars Crossloop Vorden doneert de opbrengst van de crossloop wederom aan Zwembad in de Dennen. De opbrengst van de cross zal gebruikt worden voor de aanleg van een beachvolleybalveld. Met dit veld kunnen jong en oud nog meer plezier op het zwembad beleven. Start en finish zijn op het complex van Voetbal Vereniging Vorden, oude Zutphenseweg 11 in Vorden.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten