Logo vizieropbronckhorst.nl


Schaatsen op de Weissensee.
Schaatsen op de Weissensee. (Foto: PR)

Schaatsers uit Hengelo schaatsen op de Weissensee

  Sport

Hengelo - Wynand Blom, Elbert Kornegoor, Jan Rhebergen en Henk Wissink gingen dit jaar weer met de Goorse IJsclub naar de Weissensee.

Net als in Nederland zijn daar de winters ook anders dan in het verleden. De weersvoorspelling was dat het 's middags 10 graden boven nul zou worden en de organisatie besloot dan ook om de starttijd met een uur te vervroegen en zo starten ze om 06.00 uur. Een nadeel van het vroege starten was wel dat het de eerste 2 ronden potje donker was. Henk Wissink kreeg erg veel last van zijn rug en stopte na 125 km. De rest ging samen verder. Tot het middaguur ging het best goed. Toen begon de zon echt te schijnen. Jassen werden uitgetrokken en de mensen liepen in t-shirt en met blote armen rond, maar het ijs werd er niet beter op.

Het sneeuwijs werd zacht, je trapte er doorheen en er kwamen steeds meer valpartijen. Na 175 km besloten Wynand en Elbert ook te stoppen en geen verder risico meer te nemen en ging Jan Rhebergen alleen verder. Het werd steeds zwaarder en het werd meer en meer ploeteren op het baggerijs, gewoon schaatsen was bijna niet meer mogelijk. Met vallen en opstaan bereikte hij na 10 uur en 49 minuten de finish en waren de 200 km volbracht. Henk Wissink en Elbert Kornegoor besloten om het donderdags nog een keer te proberen, maar de omstandigheden waren toen nog minder dan dinsdags. Na 80 km staakten ze de strijd. Ook Lian Politiek uit Hengelo en Remco Wisselink (een week eerder, zelfs 2 keer) hebben de tocht volbracht. Nu maar hopen dat we de schaatsen ook in Hengelo op de "Steintjesweide" nog onder kunnen doen. Dat zou fantastisch zijn.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten