Logo vizieropbronckhorst.nl


Keppel Challenge.
Keppel Challenge. (Foto: PR)

Keppel Challenge

  Sport

Hoog-keppel - Een arts die niet in de spreekkamer tegen u zegt dat u moet bewegen, maar die u meeneemt op een wekelijkse wandeling. Geen duur abonnement bij de sportschool, of hardloopsessie waarbij u via een app wordt toegesproken, maar elke week samen met gelijkgestemden de natuur in. Dat is het idee van de Nationale Diabetes Challenge. Een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om zoveel mogelijk mensen met diabetes in beweging te krijgen. 

De stichting van de oud Olympisch volleyballer organiseerde afgelopen jaren al een kleinere versie van het evenement. In 16 weken trainen mensen met diabetes in wekelijkse wandelbijeenkomsten onder leiding van hun eigen zorgverlener. Het doel? Vier dagen 5-10 km wandelen in de week van 24 september. Eerst drie dagen lokaal, de vierde dag centraal in Nederland tijdens het Challenge Diabetes Festival. Dit jaar hoopt de stichting daar wederom enkele duizenden mensen met diabetes, samen met hun sociale omgeving, bij elkaar te brengen. 

Huisartsenpraktijk Hummelo en Keppel en Fysioplus doen na een succesvolle editie in 2016 en 2017 opnieuw mee aan dit initiatief onder de naam Keppel Challenge. 

Vanaf 19 april wandelen wij elke donderdag van 16.00 tot 17.00u een mooie tocht van ongeveer 5 km. Wij bieden met plezier een gelegenheid om in beweging te komen en geven zelf graag het goede voorbeeld. 

Omdat bewegen voor iedereen belangrijk is, is iedereen welkom, ook de mensen zonder diabetes. Samen sta je sterk! Laat de Keppel Challenge maar weer beginnen, wij hebben er zin in!
 
Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org. 
Meedoen? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/keppelchallenge2018/ 

Wilt u meedoen en/of nog meer informatie? Bezoekt u dan onze voorlichtingsbijeenkomst Donderdag 5 april om 16.00u in het gezondheidscentrum in Hoog Keppel, burg. v. Panhuysbrink 1.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten