Logo vizieropbronckhorst.nl


Dans- en gymvereniging DOG Baak organiseert ieder jaar een groots dansfestijn in Wichmond. (foto: Wilco Kornegoor)
Dans- en gymvereniging DOG Baak organiseert ieder jaar een groots dansfestijn in Wichmond. (foto: Wilco Kornegoor) (Foto: Wilco Kornegoor)

Dance Dance Dance

  Sport

Wichmond - Haarborstels, opgeleukte T'shirts, camouflagekleding en mooie hoedjes; het wordt allemaal binnengesleept in de sporthal in Wichmond.
 
Het is half 12, zondagochtend 10 maart. Uit het niets, als een opengewerkt mierennest, ontstaat een hectische drukte aan de Lankhorsterweg. Een toevallige voorbijganger kijkt met verbazing wat er gaande is. Het wordt drukker en drukker, rondom en in de sporthal. Blauwe en witte ballonen aan een boog bij de ingang lijken al te dansen door de wind. Opgewonden vriendinnen groeperen zich, ze giechelen en er staat niemand stil; coole moves en hippe poses vliegen door de lucht. Het enthousiasme straalt in de rondte,  iedereen is blij.
 
Voordat de jaarlijkse dansdemo van dans-en gymnastiekvereniging DOG Baak echt gaat beginnen, is het tijd voor de vloerverkenning, 16 bij 16 meter dansvloer is afgebakend, de eerste dansers komen op, bepalen de startpositie, de routing, passen de ruimte af in swingende bewegingen en verdwijnen weer via de zijkanten. De vloerverkenning is blijkbaar nodig om de vloer te 'voelen', positie te kiezen en te beleven voor wat later volgt, het echte werk. De mensen van het licht volgen als ware profs de verrichtingen van de dansgroepen om de dansers straks optimaal te laten shinen.
 
Alle toonaangevende dansverenigingen uit de regio Apeldoorn, Eerbeek, Lochem en Bronckhorst zijn samengekomen voor deze dancedemo. Van hiphop, streetdance, moderne dans tot jazzdance, alles komt aan bod.
Inmiddels heeft het publiek de stoelen gevonden en grote lampen dimmen, de jongens van het licht bouwen de sporthal om tot een ware danstempel. De dansers komen op en gezamenlijk wordt het dansfeest geopend. 
 
Vol trots en soms wat zenuwachtig starten de dansers op de energieke muziek. Telefoons van het publiek flitsen alsof Martin Garrix op het podium is verschenen, maar nee, het zijn onze eigen helden, onze kinderen, kleinkinderen, nichtjes, zusjes en buurkinderen die stralen. Geweldig wat een energie komt er los. Mooi om het contrast te zien tussen de recreatieve groepen en de wedstrijddansers. Het enthousiasme is echter bij beiden enorm hoog en de waardering ook aan het applaus te horen. Dance dance dance, dat is wat ze doen. Hopelijk nog vele jaren! Wil jij ook shinen als danser volgend jaar? Meer info over de diverse dansgroepen en foto's van het evenement: www.dogbaak.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten