Logo vizieropbronckhorst.nl


2 deelneemsters die er zin in hebben
2 deelneemsters die er zin in hebben (Foto: Armin pohlmann)

1 April maar toch geen grap!

  Sport

Vorden - Op 1 april mochten wij (de Bronckhorster Ruitervrienden) voor onze voorjaarsonderlinge gebruik maken van de fantastische accommodatie Dressuurstal Seren van Fenneke Dikken in Vorden. Vanwege de wisselende weersverwachtingen en het feit dat de najaarsonderlinge in 2017 afgelast moest worden vanwege het weer werd dit keer het zekere voor het onzekere genomen. We werden welkom geheten op deze luxe pensionstal door Fenneke en Hendrik.

Nu Dressuurstal Seren naast de pensionstal ook heel actief is in het geven van YinYoga, Ruiterfit trainingen en sport- en fitnesstrainingen was het idee opgevat om met Pasen een uitgebreide brunch te organiseren voor alle klanten. De Bronckhorster Ruitervrienden werden uitgenodigd hierbij aan te schuiven. We werden verwend en enorm in de watten gelegd met meer dan 100 man was het voor de keuken een uitdaging om alle broodjes en lekkernijen op tijd uit de oven te toveren, maar dit lukte uiteindelijk allemaal prima!

Qua brunch was dus alles prima verzorgd, maar belangrijker was natuurlijk de ervaring voor alle leden van onze vereniging om wedstrijd te kunnen rijden en gebruik te mogen maken van deze mooie accommodatie. Witte hekjes, juryhokje een buitenbaan waarvan de omheining laag genoeg is om eventueel uit de baan te geraken, kortom genoeg leer momenten voor de (beginnende) ruiters en hun paarden/pony’s.

Als toetje mochten alle deelnemers een rondje over de galopbaan. Een mooie baan met zandbodem om het volledige landgoed van Dressuurstal Seren heen. Volledige omheind met hout, zodat ook voor de allerkleinste dit een veilige buitenrit was en voor de gevorderden na een eerste voorzichtig rondje de rondes erna het ‘gas’ vol open ging.

Het was een zeer geslaagde dag met mooie winnaars en een hoop mooie ervaringen voor iedereen. Clubkampioen werd dit jaar Anouk Knuman met Bibi die beide proeven over de 200 punten scoorden en daar mee eerste werd bij de wedstrijdruiters. Linda Roeckevisch en Iris Wagenvoort werden beide eerste bij de ruiters met enige wedstrijd ervaring en de ruiters zonder wedstrijd ervaring. Wij willen Fenneke en Hendrik bedanken voor hun gastvrijheid en niet te vergeten Mike de Vries, een jonge horecaman in hart en nieren die ons hielp binnen no time alles weer keurig achter te laten! De juryleden die zulke mooie opbouwende kritieken hadden voor alle deelnemers en Lavor Veevoeders die voor elke deelnemer een prijsje beschikbaar had gesteld.

Met inmiddels meer dan 50 leden is het eerste kwartaal van 2018 goed afgesloten voor de Bronckhorster Ruitervrienden. Het buiten seizoen gaat weer van start! Wees welkom om eens een proefles mee te rijden bij onze club. En volg ons op facebook om op de hoogte te blijven van de vele leuke activiteiten die wij organiseren voor onze clubleden maar zeker ook voor anderen ruiters!

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten