Logo vizieropbronckhorst.nl


De 13-jarige Jesse uit Zelhem (r) luistert aandachtig naar de aanwijzingen van voormalig Nederlands bokskampioen Orhan Delibas (l) en zijn pupil (met blauw shirt). "Boksen is heel populair. Ik train veel kinderen. Discipline en respect staan voorop." (foto: Ceciel Bremer)
De 13-jarige Jesse uit Zelhem (r) luistert aandachtig naar de aanwijzingen van voormalig Nederlands bokskampioen Orhan Delibas (l) en zijn pupil (met blauw shirt). "Boksen is heel populair. Ik train veel kinderen. Discipline en respect staan voorop." (foto: Ceciel Bremer) (Foto: Ceciel Bremer)

Aandacht voor aangepast sporten

  Sport

(door Ceciel Bremer)

Hengelo - "Iedereen die wil, moet kunnen sporten. Voor mensen met een beperking is dat vaak nog niet het geval. De Special Olympics vraagt hier aandacht voor, met als doel om aangepast sporten bereikbaar te maken voor iedereen", zegt wethouder Jan Engels van sport en cultuur.

In aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen op 8, 9 en 10 juni worden in acht Achterhoekse gemeenten sportinstuiven georganiseerd. Iedereen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kan hieraan deelnemen. Sportaanbieders laten hen tijdens een sportinstuif gratis kennismaken met hun sport. Zaterdag 7 april was Bronckhorst aan de beurt bij Sportcentrum Aerofitt. Leden van golfclub 't Zelle en badmintonverenigingen HBC Hengelo, Flash Vorden en BC Steenderen waren aanwezig om de sportievelingen te laten kennismaken met golf en badminton. Verder konden de deelnemers natuurlijk kiezen voor oefeningen op de fitnessapparaten, een fitheidstest ondergaan of meedoen met een bokstraining van de voormalig Nederlandse bokser Orhan Delibas. Burgemeester Marianne Besselink opende de middag door een paar stoten aan hem uit te delen. Voor boksen was veel animo. De 13-jarige Jesse uit Zelhem kwam samen met zijn ouders en zusje naar Aerofitt. "Wij komen hier allebei dus hij is bekend met fitness. Boksen is nieuw voor hem. Maar hij vindt het leuk zo te zien", zegt zijn moeder terwijl ze Jesse aandachtig ziet luisteren naar de aanwijzingen van Orhan Delibas die in zijn woonplaats Arnhem een boksschool runt. "Boksen is heel populair. Ik train veel kinderen maar we slaan elkaar niet op het gezicht. Discipline en respect staan bij mij voorop."

Kennismaking met sport

In een andere sportzaal wordt fanatiek gebadmintond. "Ik zit op paardrijden maar vroeger heb ik gebadmintond", zegt een meisje in een rolstoel. En weg is ze weer om haar shuttle over het net te slaan. Ze heeft helemaal geen tijd van praten. In de tegenover liggende zaal maken twee mannen kennis met golf. Drie omgekeerde paraplu's dienen als holes. Een van de mannen fitnesst al bij Aerofitt. "Leuk om nu ook kennis te maken met andere sporten. Ik laat me verrassen." En dat was precies de opzet van de middag: een kennismaking met sport.
De sportinstuif Bronckhorst werd georganiseerd in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek op 8, 9 en 10 juni waarbij alle sporters met een verstandelijke beperking welkom zijn, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 22 verschillende takken van sport.

specialolympics2018.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten