Logo vizieropbronckhorst.nl


Ine, Peter en Hans van drie badmintonverenigingen uit Bronckhorst organiseren het onderdeel badminton. "We riepen al snel ja toen we werden gevraagd dit onderdeel te organiseren." (foto: Feikje Breimer)
Ine, Peter en Hans van drie badmintonverenigingen uit Bronckhorst organiseren het onderdeel badminton. "We riepen al snel ja toen we werden gevraagd dit onderdeel te organiseren." (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Olympisch dorp Steenderen

  Sport

door Feikje Breimer

Steenderen - "Het doel van deze Olympische spelen is plezier. Bij de Special Olympics zijn de sporters ingedeeld op de manier waarop ze het spel beheersen. De badmintonverenigingen van Steenderen, Hengelo en Vorden organiseren het onderdeel badminton. We maken er een feest van!"

Steenderen is de plaats waar je moet zijn om bijzondere Olympsche badmintonners in actie te zien. De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 gastheer van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Alle sporters met een verstandelijke beperking zijn hier welkom. Drie badmintonverenigingen uit Bronckhorst verzorgen het onderdeel badminton.

Samenwerken

Voorzitters Hans Zweverink, Ine Galle en Peter van Dijk zijn enthousiast. Hans: "Alleen door samen te werken met de drie verenigingen was dit mogelijk. We hebben de taken verdeeld." Ine: "Hengelo regelt de wedstrijdindeling en alles wat daar bij komt kijken, Steenderen regelt de accommodatie en Vorden verzorgt de side-events." Peter: "Boerendansvereniging De Knupduukskes uit Vorden verzorgt dansend de warming up op zaterdag, sportschool Indoor Sport verzorgt de warming up op zondag."

Ereschavot

Ine: "Eén van onze vrijwilligers heeft een gloednieuw ereschavot getimmerd. Daarop is niet alleen plaats voor de nummers één, twee en drie; ook de andere sporters staan op het schavot tijdens de huldiging. Een ander opvallend onderdeel is onze chillhal, een snoezeltent met zitzakken en konijnen die de sporters mogen knuffelen zodat ze even kunnen bijkomen van de wedstrijdspanning."
Hans: "Het evenement is gratis toegankelijk, als het weer het toelaat organiseren we buiten badmintonclinics. Wie badminton wil spelen bij onze verenigingen is altijd welkom, ook als je geen enkele ervaring hebt of als sporter met een verstandelijke beperking."
Peter: "Wist je dat burgemeester Marianne Besselink ook badminton speelt? Zij verzorgt uiteraard de opening."

specialolympics2018.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten