Logo vizieropbronckhorst.nl


Paul Snelder (l) en Henk Teunissen nemen samen het parcours van de Keppelrun voor hun rekening. 'In het gedeelte dat door het bos loopt, liggen nu nog wat boomstammen op de weg. Die halen we weg en her en der worden de paden nog aangeharkt." (foto: Ceciel Bremer)
Paul Snelder (l) en Henk Teunissen nemen samen het parcours van de Keppelrun voor hun rekening. 'In het gedeelte dat door het bos loopt, liggen nu nog wat boomstammen op de weg. Die halen we weg en her en der worden de paden nog aangeharkt." (foto: Ceciel Bremer)

Hardlopen langs de mooiste plekjes

  Sport

door Ceciel Bremer

Hoog-Keppel - "Het parcours is gelijk aan vorig jaar en de route bij elke afstand loopt nog steeds voor ongeveer de helft door het bos. Langs de Oude Zutphenseweg, Jan de Jagerlaan, Hessenweg, Tolstraat en Tellingstraat. Ja, lopers zien echt de mooiste plekjes van de omgeving."

"We krijgen aan alle kanten medewerking van de oude organisatie die ons wegwijs maakt. Het is best veel werk. Waarom ik hieraan meewerk? De Keppelrun is denk ik de grootste sportwedstrijd in Drempt, Hummelo en Keppel; er komen jaarlijks duizend lopers op af. Dat moet gewoon in stand blijven", zegt Dremptenaar Henk Teunissen resoluut. Hij maakt samen met Paul Snelder uit Hoog-Keppel deel uit van de nieuwe organisatie van het hardloopevenement dat zondag 10 juni voor de elfde keer wordt gehouden over een afstand van 1, 5 en 10 kilometer. Snelder: "Ik heb elf jaar geleden ook meegedacht over de opzet van de Keppelrun. Dus toen ik hiervoor werd gevraagd, heb ik meteen ja gezegd. We hebben een leuk team en ik heb er echt lol in." Snelder en Teunissen nemen samen het parcours voor hun rekening. "En alles wat daarbij komt kijken. Dan moet je denken aan het coördineren van de ruim 30 verkeersregelaars, het regelen van toiletwagens, afzetlint en waterposten. We hebben al meerdere keren over het parcours gelopen. In het gedeelte dat door het bos loopt, liggen nu nog wat boomstammen op de weg. Her en der worden de paden nog aangeharkt en vrijgemaakt van dennenappels. En als het vlak van te voren nog hard regent, moeten we misschien nog wat improviseren; alles om het parcours beloopbaar en veilig te maken."


Blijven onderscheiden

Het nieuwe organisatieteam is vastbesloten er net zo'n leuk evenement van te maken als dat de lopers en supporters in de afgelopen tien jaar gewend zijn. Snelder: "Dit jaar doen wij het voor het eerst. We willen laten zien dat we het goed kunnen organiseren. Na 10 juni denken we eventueel na over vernieuwing. Er is een ruime keuze aan runs in de omgeving; we moeten ons blijven onderscheiden." De Keppelrun opereert onder de vlag van voetbalvereniging HC '03. "De club is erg betrokken. Zowel het tweede team als het damesteam helpt mee en de kantine is onze vergaderplek. De club stimuleert vooral de jeugd om deel te nemen en heeft daaraan voor het beste team een prijs gekoppeld", zegt Teunissen die zelf ook voetbalt bij de Dremptse club. Nog twee weken te gaan. "En dan op zaterdag samen opbouwen en de routes nalopen. Ik kijk al uit naar zondagmiddag. Dan drinken we samen een borrel na afloop."

www.keppelrun.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten