Logo vizieropbronckhorst.nl


Voetbalvereniging PAX heeft ongeveer 200 actieve vrijwilligers. Femke organiseert samen met een aantal daarvan het feest voor het 90-jarig bestaan. (foto: Feikje Breimer)
Voetbalvereniging PAX heeft ongeveer 200 actieve vrijwilligers. Femke organiseert samen met een aantal daarvan het feest voor het 90-jarig bestaan. (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Na 90 jaar tijd voor feestje

  Sport

door Feikje Breimer

Hengelo - "Binnen de voetbalwereld is een club die al negentig jaar bestaat best bijzonder, PAX is er trots op en wil dit graag vieren. Op zaterdag 16 juni is iedereen welkom!"

Femke Wissels was acht jaar oud toen ze als zoveel kinderen uit Hengelo ging voetballen bij PAX. "Mijn moeder was teamleider van het team waar mijn broertjes in speelden, toen er een meisjesteam kwam heb ik mij daar bij aangesloten. Inmiddels ben ik 22 jaar en werk in Dronten maar kom nog ieder weekend naar huis om bij PAX te spelen. Ik ben voorzitter van de evenementencommissie en met acht leden organiseren we alles rond het feest."

Feesttent

Op zaterdag 16 juni start het feest om 17.00 uur bij de feesttent op het parkeerterrein voor de voetbalclub met een hapje en een drankje. Om 19.00 uur speelt een seniorenteam van PAX tegen Oud Feijenoord. Femke: "We krijgen twee dagen van tevoren pas te horen welke oudspelers van Feijenoord in dit team meespelen. Uit al onze seniorenteams zijn twee spelers geselecteerd die een wedstrijd spelen van twee keer vijfendertig minuten. Daarna is iedereen vanaf zestien jaar welkom in de feesttent waar een duo DJ's van Fifty-fifty entertainment de muziek verzorgt."

PAX is een belangrijke spil in het verenigingsleven van Hengelo. Er zijn bijna zeshonderd spelende leden, het eerste team van PAX speelt in de derde klasse. Femke: "De saamhorigheid bij PAX is groot, ons kent ons. Het is hier gezellig. Na afloop drinken we gezellig nog iets in de kantine. Plezier en respect staat voorop. Positief coachen en eerlijk zijn als er iets niet gaat zoals het moet. Zowel binnen het spel als buiten de velden. Het draait om plezier maar ook dat moet gefinancierd worden. De toegangskaartjes voor de wedstrijd zijn vijf euro en die voor het feest ook. Wie de spelers van Oud Feyenoord graag wil ontmoeten koopt een kaartje van zeventig euro en mag dan aansluiten bij het buffet dat Egelantier verzorgt in de kantine. Hier heb je grote kans dat je even een praatje met ze kunt maken."

paxhengelo.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten