Logo vizieropbronckhorst.nl


Sara tijdens EK in Glasgow
Sara tijdens EK in Glasgow (Foto: Carolien Visser)

Van Disseldorp debuteert met 7e plek op Europese vloerfinale

  Sport

Vierakker - Turnster Sara van Disseldorp uit Vierakker heeft bij de (J)EK turnen in Glasgow een uitstekende indruk achter gelaten .
Met een totaalscore van 13,00 punten ( 4.6 voor de moeilijkheid en de hoogste E score in het totale deelnemersveld van 8.4) had Van Disseldorp zich als achtste voor de de individuele finale op het onderdeel vloer geplaatst.Met name door uitstraling, lenigheid en netheid maakte Sara ook indruk bij internationale trainers en juryleden. In de finale wist ze zelfs een plaats te stijgen en was er een zevende plaats voor Sara op vloer. Het goud in die finale ging naar de Roemeense Iona Stanciulescu (13,433).

In de meerkamp behaalde Van Disseldorp met 49,332 de 25e plek. Sara was hiermee de beste Nederlandse. Het goud was voor de Italiaanse Giorgia Villa (55,065).

Samen met Klaverblad TON Almelo clubgenotes Astrid de Zeeuw en Vera Jonker aangevuld met Zenna van der Lubbe en Shadé van Oorschot kwam Van Disseldorp uiteindelijk tot een tiende plek in de landenwedstrijd met een totaal van 150,664 punten. De Nederlandse turnsters keken uiteindelijk met een tevreden gevoel terug op hun JEK-optreden. “Het was heel erg gaaf om hier te staan,” zei het vijftal na de wedstrijd in koor.
De medailles in de landenwedstrijd werden uiteindelijk gewonnen door Italie (161,063), Rusland (160,363) en Groot-Brittannië (158,931)
Het Nederlandse vijftal kende in Schotland wat foutjes op het openingstoestel balk, maar herpakte zich daarna sterk op vloer, sprong en aan brug. Uiteindelijk kwamen ze tot 150,664 punten. “We begonnen met wat foutjes, maar we hebben ons goed herpakt,” zei Sara van Disseldorp achteraf.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten