Logo vizieropbronckhorst.nl


Drie dagen lang dressuur op het verenigingsterrein van RV en PC Zelhem e.o. De toegang is gratis. (foto: PHotoDesign Achterhoek)
Drie dagen lang dressuur op het verenigingsterrein van RV en PC Zelhem e.o. De toegang is gratis. (foto: PHotoDesign Achterhoek) (Foto: PHotoDesign Achterhoek)

Driedaags dressuurweekend in Zelhem

  Sport

van de redactie

Rijvereniging en ponyclub Zelhem e.o. houdt op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei een officieel dressuurconcours op hun verenigingsterrein aan de kruising Stikkenweg-Pluimersdijk in Zelhem. Publiek is van harte welkom langs de dressuurpiste om de prestaties van de deelnemende paarden, pony's en hun ruiters te zien. De toegang tot het wedstrijdterrein is gratis.

ZELHEM - Op vrijdag 10 mei wordt het driedaags dressuurweekend gestart met rubrieken voor paarden, vanaf de beginnersklasse BB tot aan de hogere dressuur in de klassen Z1, Z2 en ZZ-licht. Om 9.00 uur zal de eerste deelnemer de dressuurring binnenrijden.

Ruim baan voor ponyruiters

Op zaterdag én zondag wordt ruim baan gemaakt voor de ponyruiters en -amazones uit de regio.

'Ruim baan voor ponyruiters en amazones uit de regio'

Zij strijden in Zelhem namelijk niet alleen voor de prijzen, maar ook voor een startplek op de Gelderse kampioenschappen in augustus 2019. De dressuurwedstrijd in Zelhem geldt namelijk als een van de selectiewedstrijden voor die kampioenschappen. De beste deelnemers aan de Gelderse kampioenschappen stromen uiteindelijk door naar de Nederlandse kampioenschappen. Ook op zaterdag (klassen BB, B en M) en zondag (klassen L en topklasse Z) wordt gestart vanaf 9.00 uur 's morgens tot aan het begin van de avond.

Sfeervol concours

Al een heel aantal jaren houdt rijvereniging en ponyclub Zelhem in de meimaand een mooi en sfeervol concours voor ruiters en hun paarden uit de hele regio. De vereniging koos, na het succes van vorig jaar, ook in 2019 voor het eigen verenigingsterrein als wedstrijdlocatie, vanwege de uitstekende bereikbaarheid en goede dressuurpiste.

Belangstellenden zijn deze editie, van 10 tot en met 12 mei, van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De toegang tot het terrein (kruising Stikkenweg-Pluimersdijk in Zelhem) is gratis en hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar in de kantine. Het volledige programma van de wedstrijddagen is te bekijken op onderstaande website of via facebook.com/rijverenigingzelhem.

rijverenigingzelhem.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten