Logo vizieropbronckhorst.nl


De Dutch Sidecar en Quad Masters zijn het hoofdprogramma maar het NK Zijspan komt ook aan bod. (foto: Stijn Vanoverbeke)
De Dutch Sidecar en Quad Masters zijn het hoofdprogramma maar het NK Zijspan komt ook aan bod. (foto: Stijn Vanoverbeke)

Spektakel op circuit De Kappenbulten

  Sport

van de redactie

ONK Sidecar & Quad Masters

Na een spannend begin van de Dutch Sidecar Masters gaat het kampioenschap op zondag 26 mei verder op circuit De Kappenbulten in Halle. De verschillen tussen de combinaties is klein waardoor het ook op het technische circuit van Halle weer een spannende wedstrijd voor het aanwezige publiek belooft te worden.

HALLE - Tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen uit Lochem voert het klassement samen met Luc Rostingt aan. Het verschil met de regerend wereldkampioenen Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart is vijftien punten. Ook Veldman/Janssens staan op vijftien punten van Willemsen maar de kans dat ze in Halle deel kunnen nemen is zeer klein omdat Veldman kampt met een polsbreuk.

Achterstand

Een combinatie waar in Halle absoluut rekening mee gehouden moet worden is die van Bax/Stupelis. Bax heeft tot nu toe twee van de vier manches weten te winnen maar viel in Varsseveld een manche uit waardoor hij een achterstand op heeft gelopen. De winnaar van de Nederlandse Grand Prix in Oldebroek is in vorm en zal in Halle voor niets anders gaan dan de winst.

Thuiswedstrijd

Koen Hermans uit Baak met zijn bakkenist Nicolas Musset rijden in Halle een thuiswedstrijd. Hermans behoort tot de absolute toppers van Nederland en won eerder dit jaar al de Grand Prix van Spanje. Echter in de Dutch Sidecar Masters heeft hij door verschillende tegenslagen een achterstand van 35 punten opgelopen op leider Willemsen maar is in Halle belust op revanche. Ook voor van Werven/Beunk is Halle een thuiswedstrijd. Van Werven komt uit Terborg en Beunk is woonachtig in Hengelo. Na twee wedstrijden staan ze op een zevende plaats in de tussenstand maar zijn vastbesloten om verder op te klimmen naar voren.

Quads

Naast de Dutch Sidecar Masters rijden ook de quads een wedstrijd voor de punten van het kampioenschap. Mike van Grinsven staat aan de leiding en heeft tot op dit moment nog geen enkele manche verloren. Joe Maessen volgt op een tweede plaats en Ricardo Phoelich bezet de derde plaats. Het circuit van Halle bestaat uit vele mooie springschansen en hierop kunnen de rijders het beste van zichzelf laten zien!

Vier klassen

In totaal komen er vier klassen aan de start in Halle. De Dutch Sidecar en Quad Masters zijn het hoofdprogramma maar ook komen het NK Zijspan en de Quads Junior en Youngsters aan de start. De trainingen beginnen om 10.00 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen om 13.00 uur.

halmac.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten