Logo vizieropbronckhorst.nl


Vlnr: Menno Diepenbroek, Rudi Hermans en Cas Evers. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr: Menno Diepenbroek, Rudi Hermans en Cas Evers. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

2 winnaars, 1 Gouden Schoen

  Sport

Al twaalf jaar lang kent de weekkrant van de gemeente Oude IJsselstreek de Gouden Schoen competitie, voor de topscorer van een van de ploegen uit die gemeente. Nog nooit eindigden twee spelers gezamenlijk op de eerste plek. Vizier op Bronckhorst startte vorig jaar ook een soortgelijke competitie en in het tweede jaar van het bestaan van de bokaal eindigen prompt twee spelers op 1: Cas Evers (HC'03) en Menno Diepenbroek (Zelos).

Hengelo - Rudi Hermans van Hermans Schoenmode uit Hengelo is sponsor van de bokaal. Hij ontving beide topscorers in de winkel en overhandigde hen een waardebon, een mooie XL-fles pils en vanzelfsprekend de bokaal. Na tossen werd bepaald dat Cas Evers de Gouden Schoen de cup als eerst mee naar huis mocht nemen. In de winterstop gaat de bokaal vervolgens een half jaar naar Menno Diepenbroek.

"Het was een spannende strijd tussen ons. Veel mensen hadden het erover, het ging echt leven", zegt de 27-jarige spits van Zelos. "Voor de laatste wedstrijd wist ik dat ik nog twee keer moest scoren om Cas te achterhalen en mijn teamgenoten stelden dan ook alles in het werk om mij in stelling te brengen. Dat ik de Gouden Schoen heb gewonnen, hebben we met ons allen dan ook nog wel even gevierd." Ook het eindresultaat van Zelos stemt Diepenbroek tevreden: een keurige zesde plaats, waar handhaving de doelstelling vooraf was.

Cas Evers had helemaal een topjaar. Met HC'03 promoveerde de linkeraanvaller via de nacompetitie naar de derde klasse. Evers had een groot aandeel in dit succes met zijn vele treffers. "Echt een droomseizoen. De promotie werd uiteraard gevierd, alleen niet met platte kar. Dat zou wel gebeuren, maar we hadden geen chauffeur. De Gouden Schoen is een mooie kers op de taart."

Weging

Cas Evers (rechts) scoorde 28 doelpunten en Menno Diepenbroek (links) 24 treffers. Omdat de laatste dat deed in de 3e klasse en Evers in de 4e klasse, wordt het doelpuntenaantal hoger gewogen en zo komen beide spelers op exact hetzelfde aantal punten uit (33,6). In het midden Rudi Hermans.

Evers was vorig jaar al dichtbij de eindzege. Hij kwam toen één doelpunt tekort. Toen won Tim Schruijer van Zelhem, die door blessureleed dit seizoen weinig aan spelen toekwam.

De eindstand van de Gouden Schoen is te vinden op www.vizieropbronckhorst.nl. (foto: Roel Kleinpenning)

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Bronckhorst

Meer nieuws uit Bronckhorst >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten